• Up Next Za decu: zašto je važno da se nosi maska i pravilno peru ruke?
  • Up Next Nekoliko saveta da se osećaš bolje
  • Up Next 7 jednostavnih koraka kako da sprečite širenje korona virusa i...
  • Up Next Pravila ponašanja u školi tokom trajanja epidemije COVID-19
  • Up Next WHO Skola Cut V2
Školska Facebook stranica Erasmus + projekta Soul of Science - SOS https://www.facebook.com/erasmuspluska229project      
Category: Aktivnosti 2021-02-16 22:01:17
U periodu od ponedeljka, 18. do petka 22. novembra, na redovnim časovima informatike, održaće se sedmo po redu Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti "Dabar".
Category: Aktivnosti 2019-11-19 16:05:48

Vodič za roditelje

Резултат слика за vodič za roditelje

"Niko kao vi – vodič za roditelje kroz sistem obrazovanja i vaspitanja“ je veoma koristan priručnik čiji su autori Zorica Trikić, Jelena Vranješević i Ljiljana Lekov.

Publikacija "Niko kao vi – vodič za roditelje kroz sistem obrazovanja i vaspitanja" namenjena je roditeljima čija su deca u predškolskom pripremnom programu, ili su u osnovnoj ili srednjoj školi, ili ih tek čeka upis, tj. prelazak sa jednog na drugi obrazovni nivo. Cilj publikacije jeste da informiše roditelje o obrazovnom sistemu, naporima koji se ulažu da se taj sistem unapredi i o mogućnostima da se roditelji aktivno i konstruktivno uključe  u različite aspekte obrazovno - vaspitnog procesa, kako da roditelji ostvare i neguju partnerski odnos sa vaspitačima i nastavnicima u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja.

Neke od tema koje su obrađene u priručniku su: Opšti principi na kojima se zasniva sistem obrazovanje i vaspitanje, ciljevi i ishodi obrazovanja i vaspitanja, struktura sistema obrazovanja i vaspitanja, prava i obaveze učenika, kako se pratiti napredovanje učenika u učenju, kako se ocenjuje...