• Up Next Za decu: zašto je važno da se nosi maska i pravilno peru ruke?
  • Up Next Nekoliko saveta da se osećaš bolje
  • Up Next 7 jednostavnih koraka kako da sprečite širenje korona virusa i...
  • Up Next Pravila ponašanja u školi tokom trajanja epidemije COVID-19
  • Up Next WHO Skola Cut V2
Školska Facebook stranica Erasmus + projekta Soul of Science - SOS https://www.facebook.com/erasmuspluska229project      
Category: Aktivnosti 2021-02-16 22:01:17
U periodu od ponedeljka, 18. do petka 22. novembra, na redovnim časovima informatike, održaće se sedmo po redu Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti "Dabar".
Category: Aktivnosti 2019-11-19 16:05:48

Резултат слика за čitalačka značka

Volite da čitate, bravo! Sačuvajte uspomene na pročitane knjige! Pišite svoj čitalački dnevnik, Biblioteka će čitalačkom značkom nagraditi vaš trud.

Od 1983. godine, naša Bilioteka, organizuje Čitalačku značku. Manifestacija otpočinje svake školske godine i završava se u maju predajom čitalačkih dnevnika Gradskoj biblioteci. Učesnici, prema propozicijama, u zavisnosti od uzrasta, čitaju određen broj knjiga, o kojima pišu u svojim čitalačkim dnevnicima.

Kreativni tim Biblioteke određuje temu, koja je obavezni deo čitanja. Tema se bira prema aktuelnim obeležavanjima života i rada književnika, ili obeležavanja značajnih međunarodnih datuma i manifestacija (Međunarodna godina planete Zemlje, Godina knjige i jezika…)  Potrebno je pročitati samo jednu knjigu na zadatu temu, ostalu literaturu učesnici čitaju po sopstvenom izboru, pod uslovom da knjiga ne ulazi u školsku lektiru.