• Up Next Za decu: zašto je važno da se nosi maska i pravilno peru ruke?
  • Up Next Nekoliko saveta da se osećaš bolje
  • Up Next 7 jednostavnih koraka kako da sprečite širenje korona virusa i...
  • Up Next Pravila ponašanja u školi tokom trajanja epidemije COVID-19
  • Up Next WHO Skola Cut V2
Školska Facebook stranica Erasmus + projekta Soul of Science - SOS https://www.facebook.com/erasmuspluska229project      
Category: Aktivnosti 2021-02-16 22:01:17
U periodu od ponedeljka, 18. do petka 22. novembra, na redovnim časovima informatike, održaće se sedmo po redu Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti "Dabar".
Category: Aktivnosti 2019-11-19 16:05:48

Резултат слика за biblioteka

Poslove bibliotekara obavlja Marica Stojšin , profesor razredne nastave od 2005. godine. Prostorije biblioteke funkcionalno su uređene kao čitaonica i odeljak biblioteke, na mestu dostupnom svakom učeniku, nastavniku i ostalim zaposlenim licima u školi.

Knjižni fond povećava se u skladu sa finansijskim mogućnostima škole kupovinom nove lektire po nastavnom planu i programu za pojedine razrede, nabavkom pedagoške, psihološke i druge stručne literature.

Biblioteka trenutno ima 16210 knjiga - monografske piblikacije i 3920 časopisa, novina ... - serijske publikacija. Knjige se najčešće kao poklon tj. biblioteka je obogaćena udžbenicima i malim brojem slikovnica, kako na srpskom tako i na mađarskom jeziku.

U našoj biblioteci nalazi se desetak naslova retkih knjiga štampanih za vreme Prvog i Drugog svetskog rata. To su naslovi "Rodoljubive pesme iz nove srpske književnosti" štampan 1914. godine, "Osvetnici - pričice i slike iz velikog rata" štampana 1914. godine, knjiga Viktora Igoa " Devedeset treća" iz 1915. godine, "Narodne pjesme hrvatsko srpske" iz 1918. godine, "Privreda Novog Sada 1748-1880" štampana 1941...

Korisnici biblioteke su svi zaposleni u školi i svi učenici koji pohađaju našu školu.

Biblioteka tokom čitave školske godine radi posle podne od 12 do 18 časova.

Škola je pretplaćena na časopise "Školski čas", "Prosvetni pregled", "Mezeškolač", "Vrteška", "Službeni glasnik"...

U biblioteku dnevno dođe između 35 i 50 korisnika. Najverniji čitaoci su učenici nižih razreda, dok učenici viših razreda čitaju lektiru.