U četvrtak, 11. maja 2017.god. u dvorištu naše škole realizovana je Akcija prikupljanja starog papira.

   Cilj akcije je da se podiže ekološka svest kod učenika naše škole,  da se kroz ovu akciju odradi zadatak u projektu,, Brantner je naš partner, kao i to, da se učenici uključe i u druge oblike rada, a ne samo intelektualnog rada.

Akciji su se odazvali i roditelji, bake, komšije i poznanici naših učenika, tako da je ukupno sakupljeno 2134 kg starog papira. Apsolutni pobednik je VI-4 odeljenje, đaci tog odeljenja doneli su čak 370,5 kg.  Vlasnica privatne firme iz Novog Bečeja je već nagradila đake ovog odeljenja, na taj našin što ih je počastila omiljenim namirnicama. Drugo mesto u nadmetanju ostvarili su učenici V-3 odeljenja sa prikupljenih 344 kg, a treće mesto najmlađi učenici , a to su učenici  I-2 sa prikupljenih 247 kg. Skromne nagrade za sva tri najvrednija odeljenja biće uručene 02.06 2017. u 11 i 30 u Domu kulture na završnoj svečanosti povodom projekta,, Brantner je naš partner“.

   Predlog mnogih je da se akcija ponovi, u jesenjem periodu. Ovim putem pozivamo građanstvo da svoje novine, karton, i uopšte, sav nepotreban papir sačuva i donese u školu septembra ili oktobra ove godine.

   Smatramo da je akcija uspela, i da će ovakvim postupcima svest mladih o potrebi očuvanja životne sredine doneti rezultat.


 

 

                                                                                                                   Zora Rakić